Egó-szörcs! Egót mindenkinek! Ki vagyok Esztétika Versek és szövegek Tanulmányok E-mail varadinak

szerda, február 22, 2006

Öndizájnfalva nagy napja



Öndizájnfalván ma reggel nagy a sürgés-forgás! Új dizájnfa avatására készül a falu apraja-nagyja! Az elmúlt héten mindenki leadta szavazatát, és már nagyon várják az eredményt. Pöttöm Hadvezér kis frakkjának gombrésébe bújtatott kézzel le-föl futkos, hogy gömbölyded hasa csak úgy rezeg.
– Nincs vetélytársam a világon! Nekem jár a dizájnfa! – így morfondírozik és forr magában.
Nem messze tőle egy fehér bőrű, nem-pedofil afro-amerikai Énekes tart hangpróbát.
– Tralla-la, tralla-la, rajongóm, rajongóm, mondd meg nékem, ki a legszebb a vidéken?!
A kis bajszos, sovány Filozófus bozontos szemöldökét maga elé szúrva a levegőbe és fel-felkacagva, olykor táncra perdülve és rikkantgatva, olykor pedig a kétségbe esés sárga színével arcán messze elkerüli a falu piacát.
– Válasszatok, akit csak akartok. Én úgyis, örökké visszatérek! Hallani fogtok még rólam! – kiáltja bele az reggeli madárcsicsergésbe, majd hirtelen tollat ránt. – Megint! Megint zseniális ötletem támadt!
Ám ekkor, persze anélkül, hogy Öndizájnfalván bárki is ránézne, hatalmas szekérrel felbukkan egy sárga színű lebernyegbe bújt kis szerzet, aki fehér, rakoncátlan tincseit lobogtatva nagyon komor képet vág.
– Elhoztam nektek Buddhát! Buddha kioltja az akaratot, de van Buddhás kitűzőm is, ha kértek! Teljesen akaratmentes és tök eredeti! – rikoltozik a kis szerzet, mint egy ordítozó bakter, majd szekeréről levéve néhány kis kötetet az akarat kioltásának és a fájdalom örökkévalóságának témakörében, csak áll magányosan a piactér közepén.
És így megy ez, de hiszen már délelőtt tíz óra van! Hirtelen megszólal Öndizájnfalva hangosbemondója:
– Figyelem, figyelem, 1…2…3! Itt a Polgármesteri Hivatal! Eredményhirdetés következik! – hallatszik a recsegő hang, és lélegzetvisszafojtva állnak a falu lakói. A Vasmacska Tejivó bárjánál megáll a Forradalmár Költő kezében a tejes pohár, és még az elálló fülű, szőke Szemüveges Programozó Kisöreg is behajtja nótbúkját.
– Akárcsak a tavalyi, az idei verseny is nagyon szoros végeredményt hozott! Az élen végül döntetlen eredmény alakult ki! Mindenki egy szavazatot kapott!
– Málőr! – legyint csalódottan Pöttöm Hadvezér. Filozófus némán áll. Vajon mi történt? Hibás volt a stratégia? Végül mindenki orvosolhatatlan sérelemmel, durcásan és dacos komorsággal hazaindul, ahogy szokott.
Így volt, régen volt, talán igaz sem volt.

Comments: Megjegyzés küldése



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

CounterData.com

american express
american express Counter